Simplon Jongerenhotel headerfoto

Zoeken

Meer kunst

Modern of klassiek, keramiek, schilderijen, prenten en installaties: voor iedere liefhebber van kunst is er wel iets van zijn of haar gading te vinden in het bonte aanbod van kunstzinnige uitingsvormen. Hieronder een kort overzicht:


Kunstlievend genootschap Pictura
Dit is een mooie combinatie van oud en nieuw, centraal gelegen binnen de diepenring: hoek Martinikerkhof / St. Walburgstraat. Vijf eeuwen geleden een pastorie, later stadsvilla, nu een fraaie expositieruimte. Een levendig en verrassend podium waar kunstenaars uit de drie noordelijke provincies recent werk tonen. Diverse disciplines. Maandelijks wisselende exposities (solo-, groeps- en thema-exposities) in de verschillende ruimtes. Het Kunstlievend Genootschap Pictura (met o.a. Arti et Amicitae in Amsterdam, Pulchri in Den Haag) werd opgericht in 1832 om de beeldende kunst in Groningen te stimuleren, het was de voorloper van het huidige Groninger Museum.


Galerie Ann's Art
De galerie bestaat al 20 jaar en is gevestigd aan Munnekeholm 8 in de binnenstad van Groningen. In het voorste gedeelte van de galerie vinden minimaal acht exposities per jaar plaats.
Het aanbod in de galerie is zeer divers. Ann’s Art heeft zowel abstracte als figuratieve kunst, het aanbod wordt gekenmerkt door kwaliteit, originaliteit en een goede techniek. Op de bovenverdieping is ruimte gemaakt voor de uitgebreide grafiekcollectie en kleine beelden. Deze werken kunnen zowel gehuurd als gekocht worden. Achter de galerie ligt een permanente beeldentuin, die het gehele jaar bezocht kan worden.


Kunsthandel Han Vos
Kunsthandel Han Vos is een toegankelijke kunsthandel, gevestigd in een pakhuis (Kleine Kromme Elleboog 6) in een leuk oud straatje in het universiteitskwartier van Groningen. Je vindt er een verrassende keuze aan figuratieve schilderijen uit de Haagse school en omgeving en de Groninger Ploeg .
Ook een ruime collectie Chinese kunstvoorwerpen uit Han- en Tangdynastie , zoals Han en Tang paarden en kamelen en vele andere voorwerpen uit het China van voor en kort na onze jaartelling. Naast inkoop en verkoop kun je er ook terecht voor adviezen, bemiddeling en schoonmaak- en restauratiewerkzaamheden op het gebied van kunst. De kunsthandel is gevestigd aan de Kleine Kromme Elleboog 6.